FILMFEST: RIO FYLLER ÅR!

FILMFEST: RIO FYLLER ÅR!


Den 3e mars firar vi att Rio fyller NIO år och bjuder in till en fulländad filmafton med röda mattan, konserter, förhandsvisning och fest. Kvällen ramas in av Klubb Diagonal som har satt samman ett program med filmiska och musikaliska tårtbitar. Kom förbi under dagen eller kvällen och fira med oss på Rio. Ta ett glas i baren, se en gratis konsert i foajén, lös biljett till en musikalisk resa med Ingeborg Holm i biosalongen eller gå på en förhandsvisning av Jeune Femme.  


                       filmfest * röda mattan * bubbel * förhandsvisning * födelsedag * liveband

 


** PROGRAM 3 MARS **  (klicka och läsa mer)

16.00 FÖRHANDSVISNING: JEUNE FEMME 

17.00 DJ:
FLY INTERZONE I RIO BAR & BISTRO

18.00 LIVE I FOAJÉN: VARGKVINT

19.00 FILM & BIOKONSERT: INGEBORG HOLM

21.00 LIVE I FOAJÉN: MÅLGRUPP - JULIAN MOORE

21.30 LIVE I SALONGEN: HORISONTAL VERTIKAL ORKESTER

 


När: 13-00 3 mars |  | Biljetter: 0-100 kr (se pris på respektive event) | VÄRDAR: KLUBB DIAGONAL
Klubb Diagonal är en ambulerande stumfilmsklubb med en blandning av olika konstarter som film, musik, ord, konst och dans etc beroende på kvällens tema. Alltid med film som den röda tråden. Klubb Diagonal är kvällens värdar och har satt samman progarmmet. 

FILM & BIOKONSERT: INGEBORG HOLM
Premiär för en nyskriven biografkonsert där Ingeborg Holms öde ackompanjeras av en kammarorkester i miniformat med Rios husbands kapellmästare Palle Sollinger på kontrabas, Fredrik Hermansson på piano och den ytterst eftertraktade Daniel Migdal på violin. Romantiska innerliga toner utlovas. 

LIVE I FOAJÈN: VARGKVINT
Med inspiration av skog, hav och naturväsen är Vargkvint ett lågmält, till stora delar instrumentalt projekt av och med mångkonstnären Sofia Nystrand. Udda instrumentering och suggestiva melodier med texter på både svenska och engelska bildar ett högst egensinnigt och unikt intryck. Vargkvint spelar just nu in en ny skiva och har under hösten varit på sin första Europa-turné!

Sofia Nystrand - Piano, sång, tumpiano
Jakob Lindhagen - Såg, synthesizer, tumpiano, cittra, klockspel

 

KVÄLLENS DJ: FLY INTERZONE
Fly Interzone är rockklubben som också är ett flygbolag, där varje klubbtillfälle är en flight. Flight Entertainment är rytmisk och hypnotisk musik i genrer som krautrock, new wave, postpunk, psykedelia och elektronisk musik.

 

LIVE I SALONGEN: HVO
Horisontal Vertikal Orkester, eller HVO, är Klubb Diagonals grundare och värdar. De spelar specialkomponerad, elektronisk och experimentell musik till stumfilm och konstfilm. Anna Sandberg - Röst, effekter, flöjt och synth, Tängman - Elektronik och synthar med mera


LIVE I FOAJÉN: MÅLGRUPP - JULIAN MOORE
Målgrupp is a restless mind. Constantly thinking, changing, sliding in to new… the voice of Målgrupp is today mute. Will this change? However, bodies sound all the time. Målgrupp is made of countless bodies and they sound, to say the least, "curious".

 

 

 


Spelschema

Inga tider schemalagda