Dirty Dancing: Quote / Sing / Party Along

Dirty Dancing: Quote / Sing / Party Along


Slutsålt 29/4 & 11/5 - Biljetter till 25/4 & 2/5 släpps måndag 9/4

Sing Along! Quote Along! Party Along! Äntligen visar Bio Rio Dirty Dancing! Kom tidigt för förfest i foajén och somriga drinkar på Rios uteservering

När Dirty Dancing kom 1987 förändrade den liv. Baby och Johnny visade världen dansens, kärlekens och framförallt den nära på ostoppbara kraften i Patrick Swayze med en överkropp draperad i ett tajt linne och högt skurna byxor. 31 år senare drömmer vi fortfarande om att sätta det där LYFTET.

Patrick Swayze och Jennifer Grey gör båda sina genombrottsroller i denna moderna klassiker som utspelar sig under en varm och flämtande sommar 1963. Frances ”Baby” Houseman blir under familjesemestern förälskad i den till ytan tuffa dansläraren Johnny Castle. Sommaren blir inte som någon av dem till en början trott och det som följer är en historia om förbjuden kärlek, dans och att stå upp för det man tror på.

Dirty Dancing är inte bara en romantisk dröm utan även en film om sexuell frigörelse och ett politiskt uppvaknande. Trots sitt lättsamma estetiska uttryck är det en starkt feministisk film med en för sin tid nyskapande kvinnlig huvudroll.

Värmer upp publiken och ser till att vi tar i ordentligt under föreställningen, gör musikalartisten Nils Axelsson, känd från Stockholm Stadsteaters musikal Trollflöjten 2.0 och revyn Prata högre Karin. I vår medverkar han även i musikalen Äventyret Aladdin.


Regi: Emile Ardolino | Skådespelare: Jennifer Grey, Patrick Swayze, Jerry Orbach, Cynthia Rhodes, Jack Weston, Jane Brucker, Kelly Bishop | Land: USA (1987) | Språk: Engelska (ingen text) | Längd: 2 timmar inkl paus. | Åldersgräns: Från 11 år | Biljetter: 160kr | Visas: 11 maj

Spelschema

ons 25 apr.

20:00

29 apr.

19:00

2 maj

20:00

11 maj

20:30