Doctor Who: Twice Upon a Time

Doctor Who: Twice Upon a Time


Det har blivit en tradition att premiärvisa julavsnittet av den legendariska brittiska sci-fi-serien på bio i mellandagarna. Det finns ingen anledning att bryta traditionen i år, därför presenterar vi stolt en exklusiv visning av Doctor Who: Twice Upon a Time.

Välkomna till Jul- och Nyårsmys på Rio! Likt en färgsprakande smällkaramell är årets jullovsprogram fyllt av fina barnfilmer, premiärer med både drama och komedi, Sing-along, Live på bio mm. Passa på att ta en fika i foajén eller något att äta och dricka i vår Bistro.

Den episka finalen av Doctor Whos Peter Capaldi-epok visas på svenska biografer. Det blir en återkomst av Pearl Mackie och vi får se speciella gäster som Mark Gatiss (Sherlock) och David Bradley (Game of Thrones). Under visningen introduceras den trettonde doktorn, spelad av Jodie Whittaker (Broadchurch), som är den första kvinnan i rollen.

Biografvisningen innehåller också två bonusar - publiken får följa med bakom kulisserna till inspelningen av detta julavsnitt, och firandet av Peter Capaldi som doktor och Steven Moffat som showrunner och leadwriter.

Handling
Två doktorer finner sig strandsatta i ett ogästvänligt, evigt vinterlandskap. En brittisk armékapten som tycks ha varit dömd att dö under första världskriget har slitits från sin skyttegrav för att spela sin roll i doktorns berättelse. Detta är det magiska sista kapitlet av den tolfte doktorns episka äventyr. Han måste göra upp med sitt förflutna för att kunna bestämma sin framtid. Och doktorn kommer att inse mänsklighetens motståndskraft, när han hittar hoppfullhet i detta hans frustna, mörkaste ögonblick. Det är slutet av en era. Men doktorns resa har bara tagit sin början.

Regi: Rachel Talalay
I rollerna: Peter Capaldi, David Bradley, Mark Gatiss, Pearl Mackie, Lily Travers

Visas: 26 och 27 december kl 20.30 
Biljett: 130 kr (inga rabatter) 


Spelschema

Inga tider schemalagda