Lynchstämning: Fire walk with me

Lynchstämning: Fire walk with me


19 MAJ - SLUSÅLT!

21 MAJ - EXTRA VISNING

Lynchstämning på Bio Rio! 21 maj är datumet vi väntat på. Då får vi återvända till en stad full av kufiska karaktärer, tvetydiga ugglor och ond bråd död. Fire walk with me är den prequel som behövs för att vara up to date innan den nya säsongen drar igång. Filmen berör de händelser som föregår handlingen i TV-serien Twin Peaks, med fokus på Laura Palmers sista dagar i livet innan hon blev mördad. Innan filmen spelar bandet NORMA & The owls are not what they seem hypnotisk Twin Peaks-inspirerad pop och klubben Out with Bangs står för efterfesten. 

Den unga servitrisen Theresa Banks hittas mördad i den lilla orten Deer Meadow. Mordutredningen leds till en början av FBI-agenterna Chester Desmond och Sam Stanley.
Under mystiska omständigheter försvinner en av dem, fallet övertas av agent Dale Cooper. Han känner att det bara är en tidsfråga innan mördaren slår till igen.

Ett år senare... Välkommen till Twin Peaks, en idyllisk småstad i norra USA. Allt verkar vara frid och fröjd, men under ytan vilar ondskan. En ondska som riktat in sig på stadens mest populära och vackra student.

David Lynch säger: ”Jag gjorde Fire walk with me eftersom jag älskade Twin Peaks-världen och alla karaktärer. Jag tror nog att filmen är mest för de som redan känner till den världen, även om jag försökte göra den allmängiltig. Men den är väldigt abstrakt, och jag tror inte ens att de som känner till Twin Peaks-världen förstår allt.."


Regi: David Lynch (1992) Manus: David Lynch, Robert Engels, Mark Frost Ålder: 15 år Längd: 2,15 h Text: Visas med svensk text


PROGRAM 19 MAJ
19.30 NORMA & The owls are not what they seem spelar live i Aktersalogen (på Bio Rio), bar & mat i The Lodge 
20.30 Fimstart: Fire Walk with Me 
22.45 - 00.00 Efterfest med Out with Bangs & Norma på Rio. Visuals, musik på nattlig biograf. 
Biljett: 120 kr för hela kvällen (inga rabatter). Biljetter släpps 20 april. 

LIVE: Norma & The owls are not what they seem
Lynchgalna bandet Norma antar kvällen till ära konstellationen: NORMA & The owls are not what they seem, och bjuder på en unik spelning med tolkningar av sina personliga Lynchfavoriter. Med Norma, Daniel Fagge Fagerström (The Skull Defekts) och Billie Lindahl (Promise and the Monster). Normas musik har beskrivits som en mix av ambient, kraut, electronica och indie, ofta med ett nästan hypnotiskt sound. Läs mer > www.theamazingnorma.com

 
Psss: missa inte filmfrukost med Blue Velvet och efterföljande psykologiskt samtal den 14 maj! Frukost och ond bråd död på söndagsmorgonen. I en biosalong. Läs mer HÄR! Kvällen arrangeras i samarbete med ABF Stockholm.


Spelschema

Inga tider schemalagda