LYNCHSTÄMNING PÅ BIO RIO

LYNCHSTÄMNING PÅ BIO RIO


Den 21 maj är datumet vi många väntat på. När David Lynchs nya säsong av 90-talsklassikern Twin Peaks har premiär och vi får återvända till en stad full av kufiska karaktärer, tvetydiga ugglor och ond bråd död. På Bio Rio laddar vi upp med en vecka av klassiska Lynchfilmer, band, musik och fest och körsbärspaj.  

I Sverige kommer klockan att vara 03.00 den 22 maj när Twin Peaks kommer tillbaka (Showtimes streamingstjänts släpper avsnittet). De 18 nya avsnitten filmades som en enda mastodontfilm innan Lynch i klipprummet delade in berättelsen i avsnitt. Vad vi vet är att många kära namn återvänder till sina roller, såsom Kyle MacLachlan (Dale Cooper), Sherilyn Fenn (Audrey), Madchen Amick (Shelly), Dana Ashbrook (Bobby), James Marshall (James), David Duchovny (Agent Dennis) och Ray Wise (Leland), med flera.

På Bio Rio har vi satt ihop ett program med en veckas uppladdning inför nya säsongen. Veckan innan premiären går i Lynch tecken och vi kallar det kort och gott: LYNCHSTÄMNING. På duken visar vi klassiker som Wild at Heart, Blue Velvet och Mullholland Drive. Filmer inramas av samtal och vi gästas av band och klubbar som bidrar till att sättas oss i tidslös Lynch-anda. Rios bistro och uteservering tar givetvis skepanden av The Lodge och serverar damn good coffee, doughnuts och cherry pie..PROGRAM 
FRE 12 maj

20.00 Röda mattan: Norma spelar live på Rio
21.00 Mullholland Drive

SÖN 14 maj
10.30 Filmfrukost: Blue Velvet + samtal
15.00 David Lynch: The Art Life

FRE 19 maj
20.00 Röda mattan: Förfest med Dansa med Lynch // Out with Bangs
21.00 Wild at Heart

SÖND 21 maj
19.30 Finalen: Fire Walk with me


Kom i god tid!  Samtliga visningar inramas med 1 timmes uppvärmning och mingel i Rios bar & bistro. 

 

Biljetter filmvisning: 120 kr  
BILJETTSLÄPP >>> . måndag 27 mars kl 10.  
Mer info om hela programmet kommer inom kort!

Biljetter filmfrukost: 180 kr (film & frukost)

 

 


Spelschema

mån 27 mars

10:00