Vem bryr sig?

Vem bryr sig?


En scendokumentär om 163 000 asylsökande och 3 000 volontärer

Showtell stories presenterar ett helt nytt sätt att berätta – scendokumentären. Det är en blandning av journalistik, teater, talkshow och seminarium som aktiverar alla sinnen hos dig i publiken. Möt personerna som var på plats hösten 2015 när en stor del av de 163 000 asylsökande som kom till Sverige passerade centralstationen i Stockholm.

Tidigare vice statsministern Åsa Romson (Mp) intervjuas om att vara människa och politiker under en av vår tids värsta humanitära katastrofer. Andra gäster är journalisten Alexandra Pascalidou, nattklubbsentreprenören Jakob Grandin samt volontärerna Faryana Asghari och Gabriel Mezquida.

Vad var det som hände? Hur snabbt gick det egentligen? Och vad säger det om vårt samhälle idag? Scendokumentären undersöker vilka mekanismer som engagerar människor i dagens digitala värld och vad som får engagerade människor att återgå till vardagen, civilsamhällets roll i förhållande till myndigheterna och mediernas makt eller icke-makt över agendan.

Med lukt, smak, känslor, möten och personliga berättelser vill vi varna för starka upplevelser. Föreställningen rekommenderas inte för barn under 15 år.

Föreställningar:

10 maj kl. 17.45-19.30

17 maj kl. 17.45-19.30

Biljettpris: 190 kronor.
Studentrabatt: 160 kr mot uppvisande av studentleg. Kan endast köpas i kassan.

Antalet biljetter är begränsat.

Om Showtell Stories:

Bakom Showtell Stories står en grupp journalister från etablerade rikstäckande medier. Tillsammans med skådespelare är målet att demokratisera journalistikens privilegium att möta människor i händelsernas centrum och uppleva miljöerna där vardagen förändrades. Det blir en upplevelse som hjälper fler att förstå det viktiga i dagens massiva informationsflöden – samtidigt som det är underhållande.

 

Läs mer på  http://showtellstories.se/


Spelschema

Inga tider schemalagda