Röda-mattan-premiär: Kärleken och evigheten & Frantz

Röda-mattan-premiär: Kärleken och evigheten & Frantz


Fredag den 12 maj bjuder Rio in till Röda-mattan-premiär med temat  fransk romantik vid vattnet i Hornstull. Den röda mattan är utrullad, på uterserveringen serveras rosa bubbel, Rios husjazzband har antagit formen av en fransk dragspelstrio och i biosalongen väntar två premiärfimer: Tran Anh Hungs KÄRLEKEN OCH EVIGHETEN och François Ozons FRANTZ. Kom tidigt, ta ett glas vin i baren, ät en bit i bistron, lyssna till livejazz och njut fulländat denna franska afton!


KÄRLEKEN OCH EVIGHETEN av Tran Anh Hung
I slutet av 1800-talet gifter sig Valentine med Jules. Hundra år senare springer hennes barnbarn över en bro i Paris och rakt in i armarna på mannen som hon älskar. Under seklet som passerat däremellan möts män och kvinnor, blir förälskade och skapar ett familjeträd som lever vidare för evigt.

Kärleken och evigheten är ännu ett bevis på att Tran Anh Hung är en mästare på att fånga stämningar och låta bilderna tala.

Regi: Tran Anh Hung | Medverkande: Audrey Tautou, Irene Jacob, Bérenice Béjo, Jeremie Renier | Land: Frankrike (2017)| Premiär: 12 majFRANTZ av François Ozon

Frantz berättar historien om Anna Hoffmeister, en ung tyska vars man, Frantz, dödats i striderna mot Frankrike under första världskriget. När den mystiske fransmannen Adrien en dag lägger blommor på Frantz grav väcks starka känslor och passion.

Frantz är den senaste filmen av den franske regissören François Ozon. Filmen tävlade och uppmärksammades stort på både Venedigs och Torontos filmfestivaler i september.

Regi: François Ozon | Medverkande: Pierre Niney, Paula Beer | Land: Frankrike, Tyskland (2017)| Premiär: 5 maj


PROGRAM 12 MAJ
17.00 Livejazz Akt 1 - i Akersalongen (på Rio)
18.00 Premiär: Kärleken och Evigheten > köp biljett nedan, filmstart kl 18.00
20.00 Livejazz Akt 2
20.45 Filmstart: Frantz > köp biljett nedan, filmstart kl 20.45


Biljetter: 120 kr till rödamattan (biljettsläpp sker 24 april).
Fler föreställningar tillkommer utöver röda-mattan-premiärerna. 


Spelschema

12 maj

18:00

12 maj

20:45