Tom of Finland

Tom of Finland


FILMFRUKOST & RÖDA MATTAN  >> TOM OF FINLAND


Tom of Finland visas som Filmfrukost den 5 mars och som rödamattanpremiär på Bio Rios födelsedag 3 mars. Säkra din biljett i tid! 

Tom of Finland skildrar den verkliga historien om Touko Laaksonens spektakulära livsresa, från det krigshärjade Finland, via Berlin till Kaliforniens liberala 70-talsparadis. Om hur hans provocerande konst uppnådde ikonstatus och inspirerade en hel generation unga homosexuella män. Det är en vacker och rörande skildring av ett fascinerande livsöde och ett unikt konstnärsskap. 

Idag är gayikonen Tom of Finland en hyllad konstnär som ställs ut på fina gallerier. Hans homoerotiska drömvärld, där könen alltid är gigantiska och musklerna spända, har till och med hamnat på finska frimärken. Men när Touko Laaksonen började teckna var homosexualitet olagligt i Finland, och i filmen säger han att det vore lättare att publicera sig i Vatikanen. Tom of Finland är regisserad av en av Finlands främsta regissörer, flerfaldigt Jussi-belönade Dome Karukoski, som förärats med en plats på Varietys Top 10 Directors To Watch-lista. 


Regi: Dome Karukoski | Skådespelare: Pekka Strang, Lauri Tilkanen, Werner Daehn | Språk: Finska, engelska (svensk text) | Längd: 1 tim 55 min | Åldersgräns: 15 år | Biljetter: 115 kr (95 kr student/pensionär) | Premiär: 3 mars

 

FILMFRUKOST 5 MARS
Beställer du biljett till Filmfrukost ingår en frukostbricka som du äter i biosalongen till filmen. Frukostpaket består av vegetarisk frukostfralla med ost & grönt, yougurt med husets musli, äppeljos, frukt, kaffe eller te. Om vegansk frukost eller specialkost önskas, maila: info@biorio.se. Frukosten serveras från kl 10. Salongen är onumrerad, kom i tid. När filmfrukostpaketen är slut släpper vi Filmfika (kaffe/te och kaka). Obs! För att vara garanterad frukost måste du förköpa din biljett. 

Biljetter filmfrukost begränsat antal (bio + frukost): 180 kr 
Biljetter filmfika (bio + kaffe/te & småkaka): 130 kr (släpps när frukostpaketen är slut)


FREDAGSPREMIÄR 3 MARS: TOM OF FINLAND
Den 3 mars för åtta år sedan slog vi upp dörrarna på Bio Rio. Rios åttaårsdag vill vi fira med dig! Rio bjuder in till en festkväll med röda mattan och premiär för Tom of Finland (och även Sameblod). På plats under kvällen är Rios husjazzband i ledning av Palle Sollinger, spelar fr 19:45 i Aktersalonen. Överaskningar, quiz och fina mat & dryckeserbjudanden i Bistro Rio hela kvällen. Läs mer HÄR!  OBS: Det går EJ att äta biomenyn till denna visning. Men välkommen till vår bistro innan! 

 


Spelschema

fre 3 mars

20:45

lör 4 mars

20:30

sön 5 mars

10:30

6 mars

17:45

21 mars

11:00