The Audience

The Audience


STORT PUBLIKTRYCK! EN SISTA FÖRESTÄLLNING AV THE AUDIENCE DEN 8 MAJ! 

Vi visar en efterlängtad repris av The Audience från National Theatre i London. I huvudrollen ser vi filmstjärnan Helen Mirren. Föreställningen är inspelad och textas på svenska.

Oscarsvinnaren Helen Mirren spelar återigen drottning Elizabeth II i pjäsen The Audience. Förra gången Mirren spelade drottningen var i filmen The Queen, som gav Helen Mirren en Oscar för bästa skådespelerska. The Audience är skriven av Peter Morgan (Oscarsnominerad för sitt manus till The Queen) och regisseras av Stephen Daldry.

Pjäsen fantiserar ihop diskussioner mellan Hennes Majestät och ett antal olika premiärministrar hon mött, under deras återkommande privata veckomöten. Bland annat får vi följa möten med Winston Churchill, Margaret Thatcher och David Cameron.

Det är inte första gången Helen Mirren är med i en livesänd pjäs. Hon gjorde huvudrollen i den allra första från National Theatre 2009: Fedra, som sågs av 50 000 människor på 273 biografer runt om i världen. Det motsvarar sju veckors utsålda hus på London-teatern där pjäsen spelades.

Recensioner:
"Helt fantastisk" - Daily Telegraph

"Jag älskade varje minut" - The Times

"Helen Mirren ger publiken en rojalistisk night out" - Independent

Regi: Stephen Daldry
I rollerna: Helen Mirren, Paul Ritter, Haydn Gwynne, Rufus Wright
Scenografi: Bob Crowley
Ljusdesign: Rick Fisher
Musik: Paul Arditti

Text: Svensk text
Beräknad längd: 2 tim 45 min (inkl 1 paus)
Biljetter: 220 kr (25% under 26 år, 10% mot uppvisande av scenpass), bokade biljetter måste betalas senast 14 dagar eftergenomförd bokning.
Visas: 20 mars kl 19.30 och den 8 maj kl 19.00

 

SCENMÅNDAG -Sätt guldkant på måndagarna i Rios Bistro! 
Måndag är Rios scenkonstdag när bion och bistron bjuder in till scenkonst på bioduken och specialkomponerad meny bestående av dryck (öl/vin/bubbel), en mellanstor varmrätt och en dessert till mycket förmånligt pris. Sittning i Bistron från kl 17. Varmt välkommen! Läs mer och boka bord HÄR.

 

 

 


Spelschema

Inga tider schemalagda