Newsies

Newsies


De delade ut tidningar, tills de själva hamnade på löpsedeln…
 
Succémusikalen Newsies från Broadway, presenterad av Disney. Musikalen vann Tony Award 2012 för bästa musik och bästa koreografi.
Det är en fartfylld musikal med massor av livliga sång- och dansnummer.
 
Historien bygger på verkliga händelser 1899. Ett gäng tidningspojkar (”newsies”) längst ner på samhällsbotten går i strejk, och blir osannolika hjältar när de gör uppror mot New Yorks mäktigaste män. Det handlar om att slåss för sina rättigheter… och ändå fortsätta att vara sig själv.
 
Newsies är iscensatt av ett prisbelönt team, med musik av Alan Menken (Skönheten och odjuret) och Jack Feldman (Lejonkungen II: Simba’s stolthet) och libretto av Harvey Fierstein (La cage aux folles) med koreografi av Christopher Cattelli (South Pacific) och i regi av Jeff Calhoun (Big River).
Musikalen var från början en film från 1992 med bl a Christian Bale, Bill Pullman, Rubert Duvall och Ann-Margret, som senare gjordes om till Broadway-musikal!
 
I rollerna: Jeremy Jordan, Kara Lindsay, Ben Fankhauser
Visas: 27 feb kl 19:30
Biljetter: 180 kr (25% under 26 år, 10% mot uppvisande av scenpass)

 

SCENMÅNDAG -Sätt guldkant på måndagarna i Rios Bistro! 
Måndag är vår nya scenkonstdag när bion och bistron bjuder in till scenkonst på bioduken och specialkomponerad meny till mycket förmånliga priser i bistron. Dryck (öl/vin/bubbel), en mellanstor varmrätt och en dessert för 220 kr. Sittning från kl 17. Varmt välkommen! Läs mer och boka bord HÄR.


Spelschema

Inga tider schemalagda