Teater: Hamlet

Teater: Hamlet


Rio visar den tokhyllade föreställningen Hamlet från Teater Galeasen. Jens Ohlin och Hannes Meidal tar sig an och helrenoverar denna klassiska pjäs. Rio har även en exlusiva gala och förhandsvisning av pjäsen den 29 aug - ett fåtal publika biljetter är släppta till denna visning. 

Kritikerhyllad, dagsaktuell omarbetning av Shakespeares superklassiker, med nyskapande scenografi. Estetisk, suggestiv föreställning, där en lögnaktig kung tagit makten och den sanningstörstande Hamlet därmed är dömd på förhand.

Den omtalade duon Ohlin/Meidal har tidigare gjort Kafka och Den bergtagna på Galeasen och Marodörer på Dramaten. De arbetar i sin egen tradition med nytolkningar av klassiska verk, t.ex. Strindberg och Schiller.

Presscitat:
"Den måste ses" - DN

"Politisk teater när den är som bäst" - Expressen

"En ny besegrad, bedårande Hamlet" - Kulturnytt P1


I rollerna: 
Agatha Bergman Blücher, Yngve Dahlberg, Hannes Meidal, Alexander Ohakas, Simon Reithner, Per Sandberg, Monica Stenbeck

Regi:
Jens Ohlin
Manus: Jens Ohlin, Hannes Meidal
Rum: Jens Ohlin/Joakim Bayoumi Karlsson
Kostym:
Matilda Hyttsten
Mask: Ulrika Ritter
Rekvisita: Yvonne Brax Kjellström
Musik: Foad Arbabi

Språk: Svenska (ingen text)
Beräknad längd: 1 tim 40 min
Pris: 220 kr (165 kr under 26 år, 198 kr vid uppvisande av Scenpasset)

Galavisning: 29 aug 17.30 - fåtal biljetter! 
Svensk biopremiär: 10 sept kl 18.00


Boka och köp biljett

Du kan boka och köpa biljetter till föreställningarna här på Rios hemsida eller i Rios biljettkassa.  Bokade biljetter ska vara betalda senast 2 veckor efter att du genomfört din bokning. Avbokning sker automatiskt om bokningen ej är betalad vid denna tidpunkt. Bokar du biljett när det är mindre än 2 veckor kvar till föreställningen så går det bra att hämta ut biljetten i biljettkassan senast 1 timme innan föreställningsstart. 

Mat & dryck innan föreställning?

Välkommen till Bistro Rio! Boka bord för sittning i vår bistro eller ta något litet i baren innan föreställning. Vi tar emot bokningar från kl 17, innan dess drop in. Det går även bra att på plats förbeställa mat & dryck till paus. Läs mer och boka bord i bistron HÄR.

 


Spelschema

29 aug.

17:30

10 sep.

18:00